{{systemError.title}}

{{systemError.message}}

Crispy reker i hjertesalat med salsa

Crispy reker i hjertesalat med salsa
  • 4 personer
  • Tidsforbruk

    20-40 min
  • Vanskelighetsgrad

    Lett
  • Dette har du kanskje i skapet:

Ingredienser

  • 1 kg reker med skall
  • 1 dl ris
  • 1 dl hvetemel
  • 2 egg
  • 0.25 ts salt
  • 1 ss sesamfrø (kan sløyfes)
  • 2 dl griljermel
  • 1 solsikkeolje

Salsa

  • 2 tomater
  • 1 rødløk
  • 1 rød chili
  • 1 ss olivenolje
  • 1 salt

Tilbehør

  • 0.5 agurk
  • 2 hjertesalater
  • 1 bx mais
  • 1 dl sweet chilisaus
  • 1 dl lettrømme

Spice opp den tradisjonelle tacoen med denne oppskriften på crispy reker i hjertesalat. Ha tilbehøret i skåler og server som vanlig taco.

Fremgangsmåte

Rens rekene og kok risen etter anvisning på pakken.
Ha hvetemel i en skål. Pisk egg, bland det med salt og ha det i en annen skål. Bland sesamfrø og griljermel, og ha det på en tallerken.
Legg rekene i skålen med hvetemel, dypp dem raskt i eggeblandingen, og legg dem til slutt i blandingen med sesamfrø og griljermel. Ha de panerte rekene på et fat og la dem tørke litt før steking.
Stek rekene raskt i solsikkeolje ved høy temperatur, til de er sprø og har fått litt farge. Lett rekene over på et kjøkkenpapir slik at overflødig fett får renne av.
Finhakk tomat, rødløk og chili, og bland det sammen. Drypp over olivenolje og salt.
Skjær agurk i små terninger. Vask og tørk hjertesalatbladene.
Server hjertesalatbladene fylt med ris, agurk, mais, salsa og reker. Topp med sweet chilisaus og lettrømme.
kilde: 3iuka.no